pondělí 7. prosince 2009

Lepenka = Paradox

Jak už psal Ikkju, Lepenka je volné sdružení nezávislých vývojářů. První paradox je, že součástí tohoto týmu-netýmu je několik vyloženě sólokaprů (Ikkju, Liki, Burák), kterým byla týmová režie dost proti srsti. Druhá polovina tohodle uskupení již slouží v jiných týmech já a Pepa (proces), Dzarďáka zlanařil ambiciózní Darkmoon. Aby těch paradoxů nebylo málo, vydaly jsme se cestou necestou a to zcela opačným směrem. Většina „hurá“ týmu má svůj web s představovačkama členů, projektů a plánů, ještě dřív než vůbec něco stvoří. Naše parta má hotovou jednu mini-hru (Éther-riders), další dvě jsou prakticky taky hotové a stačí už jen poslední „ten nejtěžší“ krůček k dotažení. Ale nakročeno k němu máme víc než dobře. Protože jsme doposud zanedbávaly tahání trika a plácání po zádech (rozuměj presentace), začneme s tím teď, sice pozdě ale přece. Postupně budu zveřejňovat fiktivní rozhovory se členy týmu, fiktivní proto, aby se nebavili jen příchozí. Rozhovory budou vycházet z oplzlého dotazníku, který většina členů vyplnila. O presenčky her se spravedlivě podělí všichni členové (snad).

Dost keců - více chuti, aneb kdo to tady kutí:

Jásemburák – zastává funkci rádce, scénáristy, myslitele a půjčovny cigaret. Jelikož je plně vytížen tvorbou vlastních děl (Luky a Genetická zahrada II), vykonává jen tzv. oddechové funkce, při kterých vypíná přetížený mozek, relaxuje a hlavně se baví.

PepiCzech- Dzardův řidič, kafe zásobovač, vektor grafik, soft kodér a vrchní promítač. Pepa je asi nejvytíženější člověk na freeware scéně, nic pro něj není problém a co nejde přelézt ani přeskočit, to prach sprostě rozstřílí.

Dzarda – software technik, 3D grafik, hard kodér a prvá ruka Ikkjuovi levice. Nejmladší z naší skupinky, dalo by se říct: ještě mu teče mlíko po bradě, jenže to není mlíko, ale kusy rozžvýkaného Ikkjuova skriptu.

Likandro- hardcore pixelart grafik, oponent, filozof a vrchní pesimista týmu. Vlk v rouše beránčím, romantický princ, který čtvrtí zombíky brokádou, dokud se nevyplní všech 24palců Pepova monitoru krví.

Makan- samozvaný vedoucí týmu, kuchař a soft grafik. Podle vzoru úspěšných týmů – Fiola soft a Darkmoon soft, stanul v čele nejneschopnější člověk s nejvíc prořízlou tlamou a největším bicepsem…

Ikkju – icon grafik, menu designer a hardcore požírač všeho co se hýbe. Se svojí 210cm vysokou postavou asi největší postava našeho uskupení. Jára Cimerman freeware scény. Do týmu by ho chtěl snad každý lídr, jenže já jsem jediný, který ho přepral.

Pan X – tohle je nový bard do týmu, pro některé členy možná trošku překvapení, ale je to dlouho avizovaná posila, která chce bohužel zatím zůstat v anonymitě. Zabývat se bude převážně grafikou a scénářem.

6 komentářů: